Grove scones
Scones er både raskt, eltefritt, og enkelt. Og dette er barnas favoritt. Mest sannsynlig har du alle ingredienser du trenger for å lage disse i skap og kjøleskap allerede.
Grove scones synes vi er perfekt tilbehør til suppe, eller ekstra god kveldsmat.
Begynn med å sett ovnen på 210 grader.
Du trenger:
50 gr smør
250 gr grovt mel
100 gr hvetemel
100 gr lettkokt havregryn
1 ss bakepulver
liten knipe salt
3,5 dl melk
1 ss sirup/ eventuelt sukker
Slik gjør du:
Tilsett 50 gr smør i terninger i en bolle med hvetemel. Smuldre smøret opp i melet. Tilsett resten av det tørre. Hell oppi melk og sirup og rør godt.
Scones kan stekes hel i en ildfast form eller du kan fordele de med skje på et stekebrett. Stekes til gylden farge. Pensle gjerne med vann og dryss havregryn over.
Jeg steker de i ildfast form 15-20 min.