Grove horn med fyll
Rett som det er craver jeg disse. De lages ofte her i heimen og er et godt våpen når flokken har litt laber matlyst og vi merker at brødmat er for "kjedelig" eller når vi skal ut på tur og ønsker noe ekstra godt i matboksen. Disse kan sikkert fryses, men må innrømme at vi ikke har fått testet det da de forsvinner mens de enda er varme.
Du trenger:
500 gr hvetemel
300 gr hvete grov
150 gr havregryn
50 gr gjær
1 ts salt
1 ts sukker
100 gr smør.
4-5 dl melk
masse raspet Ost
ønsket fyll ( skinke, peperoni, kjøttdeig, grønnsaker, smøreost er DIGG i)
1 egg til pensling (kan sløyfes)
Slik gjør du.
Bland alt det tørre sammen.
Varm om melken til 37 grader (fingervarm)
tilsett smøret delt i terninger i melken og hel dette i melblandingen med en gang mens maskinen går.
Elt til en smidig deig som ikke kleber bollen.
Hev 30 min
Del deigen i 3-4 emner alt avhengig av hvor store horn du ønsker
Kjevle ut til en sirkel.
Underveis i kjevlingen kan du drysse revet ost så den forsvinner litt ned i deigen. På denne måten blir det enklere å rulle de sammen. Det er også digg å smøre litt smøreost på som en del av fyllet.
Del sirkelen i 8 deler, og trill de til horn, fra ytterst til innerst.
Hev nye 30 min. Pensle med vann eller egg og dryss over ost før steking
Stekes på 220 grader midt i ovnen i ca 12 minutter.