Brune pinner - min julefavoritt
Brune pinner er JUL for meg, nesten så de slår pepperkaker. Dette er en julekake som er enkel å lage, lukter jul og smaker himmelsk.
Dette trenger du (stor oppskrift men jeg lover de går unna)
400 gr smør
400 gr sukker
550 gr hvetemel
2 egg (plomme og hvite skal skilles)
2 ss lys sirup
1 ss kanel
2 ts natron
1 ss vaniljesukker
3 never hakkede mandler
Perlesukker
Slik gjør du:
visp sammen romtemperert smør og sukker til en luftig krem.
Tilsett to eggeplommer og 2 ss lys sirup
Bland alt det tørre sammen før du tilsetter i deigen.
Deigen skal ikke være veldig klissete, er den det tilsetter du litt mer mel.
Du kan med fordel oppbevare den i kjøleskapet til neste dag da er den litt enklere å kjevle ut.
sett ovnen på 180 grader
Del deigen i 8 like store deler, trill ut i pølser
Kjevle til rektangelformet plate ca 0.5 cm tykk.
Pensle på eggehvite før du strør over mandler og perlesukker.
Stekes i midterste rille ca 10 minutter til gylden farge.
Kutt opp i pinner umiddelbart, la de hvile på platen i noen minutter før du kjøler ned på rist.
Oppbevares i tett kakeboks.