Oppskrifter/Brune pinner - min julefavoritt

Brune pinner - min julefavoritt

Default Alt Text

Brune pinner er JUL for meg, nesten så de slår pepperkaker. Dette er en julekake som er enkel å lage, lukter jul og smaker himmelsk.

Dette trenger du (stor oppskrift men jeg lover de går unna)

400 gr smør

400 gr sukker

550 gr hvetemel

2 egg (plomme og hvite skal skilles)

2 ss lys sirup

1 ss kanel

2 ts natron

1 ss vaniljesukker

3 never hakkede mandler

Perlesukker

Slik gjør du:

visp sammen romtemperert smør og sukker til en luftig krem.

Tilsett to eggeplommer og 2 ss lys sirup

Bland alt det tørre sammen før du tilsetter i deigen.

Deigen skal ikke være veldig klissete, er den det tilsetter du litt mer mel.

Du kan med fordel oppbevare den i kjøleskapet til neste dag da er den litt enklere å kjevle ut.

sett ovnen på 180 grader

Del deigen i 8 like store deler, trill ut i pølser

Kjevle til rektangelformet plate ca 0.5 cm tykk.

Pensle på eggehvite før du strør over mandler og perlesukker.

Stekes i midterste rille ca 10 minutter til gylden farge.

Kutt opp i pinner umiddelbart, la de hvile på platen i noen minutter før du kjøler ned på rist.

Oppbevares i tett kakeboks.